به گزارش خبرنگار مهر، حمید درخشان نیا پیش از ظهر یکشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیرکل ثبت احوال استان مرکزی در اراک اظهار داشت: هر کشوری بخواهد توسعه پیدا کند و خود را در شمار کشور های توسعه یافته ببینند، باید زیرساختهای آن از جمله ثبت احوال تقویت شود. همانطور که یک قرن قبل به سبب این که خواستند کشور توسعه پیدا کند گفتند مردم باید هویت داشته باشند.
وی افزود: امروز اگر کشور بخواهد توسعه پیدا کند، اگر دولت الکترونیک میخواهد محقق شود، حتما باید ثبت احوال مأموریت هایی را که دارد به طور تکمیل انجام دهد.
معاون وزیر کشور خاطرنشان کرد: تا پایان سال آینده باید کارهای پایگاه اطلاعاتی جمعیتی تمام شود، تا دولت بتواند دولت الکترونیک را راه اندازی کند. چون برای هر خدمتی باید اول به پایگاه اطلاعات جمعیت کشور مراجعه شود و از اطلاعات و آمارهای جمعیتی استفاده کنند و بعد خدمت رسانی کنند.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور بیان داشت: ثبت احوال از آن سازمان سنتی گذشته بیرون آمده و هم اکنون به یک سازمان و یک دستگاه اجرایی بسیار مدرن تبدیل شده است. در سال های اخیر تحولات به صورت مضاعف پیگیری شده، یعنی با دنیا حرکت می کنیم و در منطقه ایران رتبه اول را دارد و هم اکنون به سرعت پیش می رویم.
درخشان نیا خاطرنشان کرد: اطلاعات حدود ۱۱۳ میلیون نفر ایرانی از فوت شده تا زنده، امروز در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور وجود دارد و حدود ۱۹۵ دستگاه اجرایی دولتی و عمومی در بیش از ۲۰۰ هزار نقطه کشور به پایگاه اطلاعات ثبت احوال به صورت برخط متصل هستند و خدمات استعلام هویتی را به صورت آنلاین انجام می دهند به طوری که در هر ثانیه بیش از ۶۰۰۰ استعلام را پایگاه جواب میدهد.
وی بیان داشت: پایگاه جمعیت کشور از حیث اطلاعات سببی و نسبی مردم، در حال تکمیل است. هماهنگی ها انجام شده و با سرعت این کار پیگیری میشود تا بتوان از کارت هوشمند بهره برد. برای اینکه بتوانیم از همه ظرفیتهای این کار استفاده کنیم، لازمه اش این است که صد در صد مردم کارت هوشمند را دریافت کنند.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور ادامه داد: خوشبختانه هم اکنون برای بالای ۷۸ درصد مردم کارت هوشمند صادر و تحویل شده و از جمعیت حدود ۶۰ میلیونی که واجد شرایط دریافت کارت هوشمند هستند، حدود ۱۳ تا ۱۴ میلیون هستند که باید کارت ها را صادر کرده و در اختیارشان قرار دهیم. به زودی این پروژه به اتمام خواهد رسید، تا بتوانیم بهره برداری از کارت هوشمند را به نتیجه برسانیم.
درخشان نیا بیان داشت: یک پروژه بسیار مهم دیگر به مناسبت صدمین سالگرد تاسیس سازمان ثبت احوال سوم دی ماه امسال در وزارت کشور رونمایی شده، آن هم سامانه تغییر نشانی بود.
وی خاطرنشان کرد: شورای فناوری اطلاعات مصوبه ای را در سال ۹۷ ابلاغ کرد که بر اساس آن سازمان ثبت احوال مکلف است که تغییر نشانی و کد پستی افراد را در سراسر کشور به ثبت برساند. از زمان ابلاغ کارهای نرمافزاری انجام و سامانه ثبت احوال طراحی شد تا مردم به صورت رایگان مراجعه کنند و هر کسی که نشانی خود را تغییر می دهد تکلیف دارد ظرف ۲۰ روز از تغییر نشانی، شرح نشانی و کد پستی را به سازمان ثبت احوال از طریق درگاهی که درست شده، اعلام کند و اگر این کار را انجام ندهد و نشانی وی با آدرسی که در ثبت احوال به ثبت رسیده، مغایرت داشته باشد نمیتواند از خدمات هیچ دستگاهی بهره مند شود.
معاون وزیر کشور اعلام کرد: تمام دستگاه های اجرایی تکلیف دارند در این زمینه ظرف یک سال به مردم اطلاع رسانی کنند و این اتفاق بزرگی که امسال آغاز شده است، منشأ تحولات مطلوبی در کشور است، چرا که حقوق شهروندی مردم رعایت و آمارها از این به بعد، ثبت محور می شود.
به گزارش مهر، در این آیین از خدمات یزدان خسروی مدیرکل سابق ثبت احوال استان مرکزی تقدیر و علیرضا قبادی به عنوان مدیرکل جدید معرفی شد.
نظر شما